خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنا
در خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنا آماده است: «نخستین بار در سال ۱۹۴۶، فقط یک سال پس از پایان جنگ جهانی دوم و آزادسازی نویسنده و روانشناس مشهور یعنی ویکتور امیل فرانکل، از اردوگاه کار اجباری نازیها منتشر شد. حاصل خاطرات و رساله روانشناختی فرانکل در کتابی منتشر شد که با عنوان هدیهای برای هر شخص برای یافتن معانی در زندگی خود بود. بلافاصله بعد از یک دهه، انسان در جستجوی معنا به یکی از تأثیرگذارترین کتابهای قرن بیستم تبدیل شده است.
انسان در جستجوی معنی اثری غیرداستانی است که به تجربه ویکتور فرانکل در زندگی در اردوگاههای کار اجباری نازیها و همچنین تکنیک روان درمانی وی به نام logotherapy میپردازد. فرانکل هرگز روایت خطی داستان را از زندگی خود در اردوگاهها بیان نمیکند، در عوض، او بیشتر به این توضیح می پردازد که چگونه مبارزات روزمره زندگی اردوگاه بر وضعیت روانی زندانیان آن تأثیر گذاشته است. در نتیجه، او فقط در مورد تجربه خود جزئیاتی را ارائه میدهد که میتوان از آن جزئیات به عنوان مدرکی برای نظریههای روانشناختی خود استفاده کرد.
فرانکل میگوید که: «زندانی معمولی براساس مشاهدات خود در زندان، سه مرحله روانی را پشت سر میگذارد: شوک در چند روز اول پس از ورود، بیهوشی و مرگ عاطفی هنگامی که او به زندگی در اردوگاه عادت کرده بود. با زندگی پس از آزادی بیشتر، قسمت اول کتاب «تجربه در اردوگاه کار اجباری» به شرح اتفاقاتی که برای زندانیان بیپروا رخ داده است و چگونه فرانکل موفق شده است از این بیتفاوتی جلوگیری کند.
هسته اصلی فلسفه فرانکل این است که بگویدعمیقترین آرزوی انسان پیدا کردن معنا در زندگی است و اگر بتواند این معنا را پیدا کند، میتواند در هر چیزی زنده بماند. فرانکل با تصمیمگیری در مورد اینکه قصد دارد از رنجهایش به عنوان فرصتی استفاده کند تا خود را به فردی بهتر تبدیل کند، تا به عبارتی تجربیاتش در اردوگاه کار اجباری معنا پیدا کنند.
حتما بخوانید: خلاصه کتاب اثر مرکب